Комарници

Комарници

Комарниците се одлична заштита од инсектите во летниот период, се поставуваат во вид на мрежа на прозорците и вратите во вашиот дом без да се нарушува вашиот поглед. Може да се монтираат на сите типови на Пвц, алуминиумски или дрвени прозори со што не се нарушува нивната функционалност. Постојат повеќе типови на комарници:

 

Ролокомарник
Роло тип на комарник се намотува како ролетна во кутија која е изработена од алуминиум го има во повеќе бои се навлекува надолу со јаже или рачки до неговата долна крајна позиција.

Фиксен комарник
Фиксниот комарник се изработува од алуминиумски профили кој се поврзани со спојки со што се формира рамка во која се вметнува мрежата и се затега со гума.