СТАКЛЕНИ ОГРАДИ ЗА ТЕРАСИ

СТАКЛЕНИ ОГРАДИ ЗА ТЕРАСИ

Може да се каже дека овој тип на ограда е многу популарен и баран во последно време, бидејќи одговара со сите трендови во архитектурата и дизајнот поради својата елеганција и незабележливост. Бидејќи оградата е направена само од стакло, изгледа прилично суптилно и неинвазивно. Отвореноста на балконот или терасата, која се реализира со комбинација на метал и стакло, ја зголемува количината на природна светлина во внатрешноста на зградата и ширината на погледот и на тој начин придонесува луѓето да се чувствуваат поудобно во тој простор. Стаклото не доминира со своето присуство, ја извршува својата функција, со што просторот е модерен.